15:30 14.08.2018

Суд повернув державі Одеський портовий елеватор вартістю понад 260 млн грн

2 хв читати

Господарський суд Одеської області повернув у державну власність Одеський портовий елеватор вартістю понад 261,3 млн грн.

Згідно з повідомленням на порталі "Судова влада України", рішенням суду від 1 серпня 2018 року визнано право власності на цілісний майновий комплекс за державою Україна в особі Кабінету Міністрів.

Крім того, визнано незаконним і скасовано рішення про державну реєстрацію прав, згідно з яким за ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" зареєструвала право приватної власності на цілісний майновий комплекс, і визнано незаконним і скасовано запис про право приватної власності ДПЗКУ на цілісний майновий комплекс.

ДПЗКУ створив уряд України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Держкорпорація в 2012 році домовився з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту $ 1,5 млрд, який планувалося використовувати на закупівлі зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за цим контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС).

Очікуваний загальний обсяг поставок зернових з України в рамках контракту, за інформацією Мінагропроду, становитиме 80 млн тонн (перший рік поставок за кредитним договором - 4 млн тонн, другий рік - 4,5 тонн, із третього року до 15-го - мінімум 5,17 млн ​​тонн).

Як повідомлялося, ДПЗКУ за підсумками 2017 року збільшила чистий збиток майже в 1,7 раза порівняно з 2016 роком - до 1,398 млрд грн. Її чистий дохід від реалізації скоротився на 20,5% - до 10,415 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА