15:48 03.08.2018

Корпорація "Богдан" передала ЗСУ чергову партію вантажівок підвищеної прохідності "Богдан 6317"

2 хв читати
Корпорація "Богдан" передала ЗСУ чергову партію вантажівок підвищеної прохідності "Богдан 6317"

Корпорація "Богдан" забезпечила поставку Збройним силам України чергової партії виготовлених у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) багатоцільових вантажівок підвищеної прохідності "Богдан 6317" вантажопідйомністю 11 тонн.

Згідно з повідомленням на сайті корпорації, затверджені військовим відомством плани поставок українським виробником у 2018 році багатоцільової важкої автотехніки оцінюють у понад 200 одиниць.

Як наголошується в повідомленні, новий "Богдан 6317" покликаний поетапно замінити в ЗСУ радянські "Урал-375", "Урал-4320", "ЗІЛ-131", а також військові модифікації КАМАЗ, серійне виробництво яких залишилося на території країни-агресора.

Багатоцільовий "Богдан 6317" оснащений шестициліндровим дизельним двигуном Weichai Power об'ємом 9,7 л і потужністю 380 к.с. Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год із вантажем в 11 тонн і має запас ходу в 1447 км. Може перевозити 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій із твердим і ґрунтовим покриттям, а також в умовах бездоріжжя.

Нова модифікація автотехніки успішно пройшла відомчі випробування Міністерства оборони, під час яких підтвердила технічний рівень, необхідний для виконання поставлених замовником завдань, і рекомендована до експлуатації в ЗСУ в особливий період, уточнює прес-служба.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей із виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, зокрема санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА