09:19 03.08.2018

Тиску на ДБР і невдоволення уникнути не вдасться через серйозність повноважень Бюро - Труба

2 хв читати
Тиску на ДБР і невдоволення уникнути не вдасться через серйозність повноважень Бюро - Труба

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявляє про політичний опір роботі ДБР, інформаційні атаки та визнає, що невдоволення в подальшому уникнути не вдасться через важливість повноважень Бюро.

"На жаль, є політичний опір, хоча ми ще й не розпочали роботу. А саме - блокування народними депутатами ухвалення вкрай важливого закону для ДБР", - розповів Р.Труба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також, за його словами, мали місце інформаційні атаки після його заяви про те, що перевірки стосовно 27 кандидатів на керівні посади в бюро не будуть формальними.

"Розумію, що відсутність тиску як такого в принципі неможлива: ДБР - це правоохоронний орган із дуже серйозними повноваженнями", - зазначив директор Бюро.

Відповідаючи на запитання про те, чи можна буде уникнути протистоянь у подальшому, зокрема між правоохоронними органами, представники яких будуть суб'єктами розслідувань кримінальних проваджень ДБР, Р.Труба сказав: "Незадоволеними будуть не тільки суб'єкти кримінальних проваджень, а й загалом правоохоронні органи. Уникнути цього, будьмо відверті, ми не зможемо".

"Якщо невдоволення ніякого не буде, це свідчитиме лише про одне - що ми погано працюємо, а в нас зовсім інші цілі", - наголосив директор Бюро.

Водночас він запевнив, що не політизуватиме відносини з правоохоронними органами. "Я не вішатиму жодних ярликів ні на співробітників, ні на правоохоронні органи. Тільки професійні відносини: якщо співробітник винен, незалежно від того, де він працює, він повинен нести відповідальність", - наголосив Р.Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА