14:12 01.08.2018

Вбивство "Сармата" в Бердянську: в поліції розкрили деталі розслідування

2 хв читати
Вбивство "Сармата" в Бердянську: в поліції розкрили деталі розслідування

Слідство розглядає кілька версій у справі про вбивство учасника антитерористичної операції та самооборони м. Бердянськ Запорізької області Віталія Олешка (позивний "Сармат"), зокрема пов'язані з його політичною й економічною діяльністю, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергій Коміссаров.

"Це й економічні - він і до цього займався підприємницькою діяльністю - і сьогодні... можливо, політична його діяльність, а може і побутові якісь питання, які він не вирішив нормальним шляхом", - сказав С.Комміссаров на прес-конференції в середу .

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи виконували підозрювані лише доручення замовника вбивства, голова Запорізької обласної поліції відповів: "Ми поки що не можемо категорично говорити. Може вони десь на полі бою стикалися й у них були непримиренні претензії один до одного".

Він уточнив, що загалом у В.Олешка було здійснено два постріли з обрізу мисливської рушниці, проте смертельне поранення було в голову.

Начальник Запорізької поліції також додав, що серед підозрюваних є раніше судимий чоловік. "Із них є раніше судимий: зброя, злодійство", - поінформував С.Коміссаров.

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив у Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер. У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Facebook оприлюднили співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін на наступний день уранці повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Решта четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра й області.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури. З'ясовуються обставини та мотиви вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА