07:43 25.07.2018

Угорщина передала Закарпаттю в якості гуманітарної допомоги партію рідкого хлору

2 хв читати
Угорщина передала Закарпаттю в якості гуманітарної допомоги партію рідкого хлору

Угорщина передала Закарпатській області в якості гуманітарної допомоги партію рідкого хлору для знезараження питної води, повідомила прес-служба глави Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Уряд Угорщини передав Закарпатській області партію рідкого хлору для знезараження питної води, яка централізовано подається населенню. У вівторок (24 липня) вантажівка з хлором прибула з Угорщини через Міжнародний пункт пропуску "Тиса" на українсько-угорському кордоні. З угорського боку вантаж супроводжував генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, з української сторони партію хлору в присутності засобів масової інформації прийняв голова облдержадміністрації Геннадій Москаль", - сказано в повідомленні на сайті голови Закарпатської ОДА у вівторок.

За словами Г.Москаля, після того, як в Україні виникла критична ситуація з поставками хлору вітчизняного виробництва, було направлено офіційне звернення до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням про допомогу.

"І відразу отримали позитивну відповідь. Сьогодні до Закарпаття прибули три тонни рідкого хлору, які отримає Ужгородський водоканал. А звідти ми розподілимо цю стратегічно важливу речовину по районах, в залежності від потреби. Загалом, Угорщина готова поставити 15 тонн хлору, якого вистачить для безперебійної роботи 18 підприємств водоканалу Закарпаття протягом півтора місяців", - заявив Г.Москаль.

Він також підкреслив, що проблема з хлором в Україні має штучні, а не об'єктивні підстави, в результаті чого можуть постраждати прості люди. "Тому Закарпаттю дуже пощастило, що воно має такого сусіда. Від імені жителів області щиро дякую Угорщину яка завжди приходить на виручку у важкі часи...", - сказано в повідомленні.

Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла зазначив, що Угорщина, як і Україна, використовує хлор для знезараження питної води і має власне його виробництво.

"Ми прекрасно розуміємо, до чого може привести відсутність цієї речовини на підприємствах водоканалу, тому не могли не відгукнутися на прохання Закарпатської облдержадміністрації. Підкреслюю, що допомога Угорщині стосується всіх жителів області, незалежно від їхньої національності. Наш уряд і надалі буде надавати Закарпаттю різноманітну гуманітарну допомогу", - заявив генконсул Угорщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА