11:15 18.07.2018

Польща видала Україні екс-головбуха "Укрспирту" Безродного

2 хв читати
Польща видала Україні екс-головбуха "Укрспирту" Безродного

Генеральна прокуратура Польщі видала Генеральній прокуратурі України колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Сергія Безродного для притягнення до кримінальної відповідальності, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП "Укрспирт" С.Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн 808 тис. 631 грн і за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів у розмірі 49 млн 859 тис. 541,23 грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, С.Безродного фактично передали 16 липня 2018 року в міжнародному пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

"Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17.07.2018 застосовано до С.Безродного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу як альтернативу в сумі 27 млн 615 тис. грн", - поінформувала Л.Сарган.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза.

Як повідомила в середу прес-служба Генпрокуратури України, відомство здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Підозрюваний переховувався від органів попереднього розслідування, через що перебував у міжнародному розшуку. 25 липня 2016 року за повідомленням Укрбюро Інтерполу його затримали на території Республіки Польща.

Генпрокуратура України 1 серпня 2016 року направила Генеральній прокуратурі Польщі клопотання про видачу С.Безродного Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, окрім С.Безродного, в розшук оголошено екс-директора ДП "Укрспирт" підприємства Михайла Лабутіна.

За інформацією Генпрокуратури, він керував злочинною організацією, учасники якої вчинили низку тяжких злочинів, зокрема вбивство радника директора ДП "Укрспирт" 30 травня 2017 року, а також планували вбивство міністра внутрішніх справ України.

25 січня 2018 року стало відомо про затримання М.Лабутіна в Румунії. До Румунії направлено запит про екстрадицію М.Лабутіна в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА