18:33 10.07.2018

АМКУ запропонував Кабміну, окрім "СЕТАМ", допустити інших гравців до організації торгів арештованим майном

2 хв читати
АМКУ запропонував Кабміну, окрім "СЕТАМ", допустити інших гравців до організації торгів арештованим майном

Антимонопольний комітет України (АМКУ) пропонує Кабінету Міністрів лібералізувати модель реалізації арештованого майна та допустити інших гравців до організації торгів таким майном, наполягаючи на неконкурентній ситуації державного підприємства "СЕТАМ", свідчать оприлюднені презентаційні матеріали АМКУ.

"Вчора (9 липня - ІФ) на додатковому засіданні було схвалено пропозицію Кабінету Міністрів про можливу лібералізацію моделі реалізації арештованого майна. Кабінет Міністрів визначиться, чи підтримає він ці пропозиції", - прокоментував глава АМКУ Юрій Терентьєв, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс- Україна "у вівторок на прес-брифінгу.

Постановою від 11 березня 2015 року про реалізацію такого майна через електронні аукціони уряд визначив "СЕТАМ" єдиним організатором електронних торгів арештованим майном. Це ставить державних і приватних виконавців у пряму залежність від нього без можливості у разі надання їм неякісних і несвоєчасних послуг обрати іншого організатора торгів, зазначається в презентаційних матеріалах, оприлюднених комітетом.

Комітет, зокрема, рекомендує Кабміну встановити критерії до організаторів торгів та процедуру їх відбору, визначити верхню межу винагороди організатора і розмежувати функції організатора торгів і суб'єкта, що забезпечує програмне забезпечення системи електронних торгів.

Водночас ДП "СЕТАМ" наприкінці червня 2018 року анонсувало відкриття доступу через "відкритий код" (API) до лотів арештованого майна для майданчиків, підключених до "Прозорро.Продажі".

Як зазначив Ю.Терентьєв, Мін'юст представив комітету "дорожню карту", що має задовольнити рекомендації комітету за підсумками дослідження ринку в 2016 році. На засіданні 5 липня комітет розглянув кілька клопотань Мін'юсту, серед яких - відкласти розгляд цього питання до повного виконання "дорожньої карти", кінцевим терміном якої є травень-2019.

"Комітет задовольнив це клопотання частково: було оголошено перерву до 1 жовтня. Тобто Мін'юст отримав 2,5 місяці, щоб продемонструвати прогрес у виконанні запланованих заходів", - пояснив глава АМКУ.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році після дослідження ринку реалізації арештованого майна зобов'язав Мін'юст внести зміни до нормативно-правових актів, якими передбачено можливість здійснення діяльності на цьому ринку через електронні торги не лише ДП "СЕТАМ", але й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, комітет адресував Кабміну пропозицію про перегляд розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації арештованого майна.

Тим часом уряд 31 січня 2018 своїм розпорядженням закріпив за "СЕТАМ" монопольні функції організатора електронних торгів арештованим майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА