20:45 05.07.2018

Поліція назвала спосіб нового отруєння "Новачком" під Солсбері

2 хв читати
Поліція назвала спосіб нового отруєння "Новачком" під Солсбері

Двоє людей в Еймсбері могли отруїтися нервово-паралітичним агентом "Новачок" після контакту із зараженим отрутою предметом. Про це йдеться в повідомленні Скотланд Ярду, присвяченому ходу розслідування другого отруєння в районі Солсбері.

"На підставі досліджень зразків, узятих у пацієнтів, ми з'ясували, що вони піддалися дії нервово-паралітичного агента після контакту із зараженим предметом", - йдеться в повідомленні. Поліція продовжує пошук джерела речовини.

Раніше аналогічну версію висловлювали джерела низки британських ЗМІ, в тому числі співрозмовники The Sun і Guardian. Знайомий пари, що зазнала впливу отрути, в розмові з The Sun припустив, що 44-річна Дон Стерджес і 45-річний Чарлі Роулі, могли випадково знайти заражений отрутою предмет під час прогулянки в парку. Джерело The Guardian в британському уряді нагадало журналістам, що слідство так і не знайшло ємність, в якій зберігався "Новачок" під час першого отруєння. "Можливо, пара вступила з ним (предметом, використаним для першої атаки) в контакт", - висловило воно версію.

У той же час, у повідомленні Скотланд Ярду відзначається, що немає ніяких свідоцтв того, що пара відвідувала місця, на яких в березні проводилася дезактивація через сліди нервово-паралітичного агента. Також в поліції не змогли встановити і те, чи була речовина, якою отруїлася пара в Еймсбері з тієї ж партії, з якої була отрута, застосована проти Скрипалів.

Проте той факт, що отруєння було викликано саме "Новачком" підтвердили фахівці лабораторії в Портон-Дауні, які раніше здійснювали дослідження речовини, якою були отруєні Скрипалі.

Поліція проводить дослідження в тих місцях, які відвідували постраждалі, намагаючись знайти сліди отруйної речовини. Через це деякі ділянки в Еймсбері і Солсбері оточені бар'єрами поліції, доступ жителів до них заборонений до кінця досліджень.

Поліція опублікувала спеціальний телефон, за яким може звернутися за допомогою будь-який з жителів Еймсбері і Солсбері в тому випадку, якщо відчує нездужання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА