17:05 27.06.2018

Колега і родичі правозахисниці Ноздровської вимагають перекваліфікації справи про її вбивство як вчинене групою осіб

3 хв читати
Колега і родичі правозахисниці Ноздровської вимагають перекваліфікації справи про її вбивство як вчинене групою осіб

Колишній колега вбитої 1 січня 2018 року правозахисниці Ірини Ноздровської, глава правління організації "Рух боротьби з корупцією" Іван Лозовий та рідні правозахисниці вимагають від слідства перекваліфікації справи про її вбивство, оскільки переконані, що воно було скоєно групою осіб, а не одним Юрієм Россошанський, син якого підозрювався і був засуджений за вбивство сестри І.Ноздровської, С. Сапатинської.

"Це розслідування не є справжнім розслідуванням, воно не є об'єктивним і не є професійним. Є ціла низка фактів, які вказують на те, що Ірину Ноздровську вбила група людей", - сказав І.Лозовий на прес-конференції в середу в Києві.

На його думку, існує "коло осіб", які не зацікавлені в тому, щоб знайти справжніх вбивць, а згодом відпустити на свободу і Юрія Россошанського.

І.Лозовий наполягає на тому, що цей злочин має бути перекваліфікована слідством, і якщо цього не буде зроблено, то рідні і близькі І.Ноздровської звертатимуться до міжнародного співтовариства і світової преси.

"Для слідства і прокурорів не вистачило 6 місяців для того, щоб перекваліфікувати цю справу. Вони мали це зробити за перший тиждень розслідування. Я працював 9 місяців юрисконсультом в офісі Рудольфа Джуліані (екс-мера Нью-Йорка), коли він був прокурором Південного округу Нью-Йорка, і розумію, як це має робитися", - наголосив він.

Батько вбитої І.Ноздровської Сергій Дуняк зазначив, що з висновку судмедекспертів випливає, що його дочку вбила не одна людина. "Сам Россошанський у суді сказав, що двічі або тричі вдарив її ножем, а їй було завдано 17 колото-різаних ножових ударів, і, крім того, на її тілі було багато синців, а деякі рани говорять про те, що їх завдавала жінка", - сказав С.Дуняк.

На його думку, до вбивства його дочки може бути причетна також і дружина Ю.Россошанського, Ольга.

У свою чергу мама І.Ноздровської, Катерина Дуняк зазначила, що, за неофіційними свідченнями людей, які бояться і не хочуть публічно давати свідчення, на місці вбивства бачили автомобіль, в якому було троє чоловіків і одна жінка.

Вона закликала українську владу, правоохоронні органи, ЗМІ допомогти у встановленні справедливості в справі про вбивство її старшої дочки І.Ноздровської, і не допустити фальсифікації справи про загибель унаслідок ДТП її молодшої дочки Світлани Сапатинської, яким займалася І.Ноздровська до свого вбивства.

Як повідомлялося, юристку І.Ноздровську, яка проживала в селі Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Ним є Ю.Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на 7 років за смертельну ДТП, в якому у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської Світлана Сапатинська.

27 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив Ю.Россошанскому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 червня. 21 червня Шевченківський суд Києва продовжив йому термін утримання під вартою лише до 8 липня, але потім 26 червня продовжив йому термін арешту до 24 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА