19:46 25.06.2018

Луценко перебуває з візитом у КНР, де зустрівся зі своїм китайським колегою

2 хв читати
Луценко перебуває з візитом у КНР, де зустрівся зі своїм китайським колегою

Генеральний прокурор України Юрій Луценко перебуває з офіційним візитом у Китайській Народній Республіці (КНР), повідомила в понеділок його прес-секретар Лариса Сарган.

"Сьогодні відбулася зустріч Юрія Луценка з генеральним прокурором КНР Чжан Цзюнь у Верховній народній прокуратурі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок удень.

Пізніше в прес-службі Генпрокуратури України додали, що під час зустрічі сторони обмінялися досвідом процесу реформування органів та важливості ролі прокурора в кримінальному провадженні.

Сторони також досягли домовленості про обмін досвідом та практичними напрацюваннями при імплементації в роботу відомств сучасних ІТ-інструментів, а також впровадженні спільних навчальних модулів у профільних навчальних закладах.

"Прогресивний досвід і сучасний підхід китайських колег до розслідування кримінальних справ безумовно слугуватиме підвищенню ефективності роботи органів прокуратури України", - сказав з цього приводу Ю.Луценко.

"Одним із ключових завдань реформи Генеральної прокуратури України є впровадження електронного документообігу та електронного кримінального провадження. Адже у той час, коли ми робимо нескінченну паперову роботу, злочинці переходять на криптовалюту і "хмарні "сховища", - наголосив він.

Поряд з цим, генеральний прокурор Верховної народної прокуратури КНР Чжан Цзюнь висловив зацікавленість у подальшій співпраці між органами прокуратури двох країн за такими пріоритетними напрямками діяльності як боротьба з контрабандою, кіберзлочинністю, торгівлею людьми, а також відмивання коштів.

"Вражають нещодавні досягнення української сторони в сфері повернення активів. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо досягти ще більшого прогресу в подоланні корупції та легалізації доходів", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА