14:07 10.06.2018

На бельгійській військовій базі затримали пацифістів

2 хв читати

Вісьмох активістів організації "Діяти заради миру" було затримано в неділю за проникнення на бельгійську базу ВПС Клейне-Брогель і акцію символічного вилучення звідти американських ядерних боєголовок, які на їхню думку, "незаконно зберігаються там понад 60 років", – повідомив телеканал RTBF.

"Із появою договору про заборону ядерної зброї, виникла, нарешті, міжнародна можливість позбутися цієї зброї і небезпек, які вона несе людству", – заявила пацифістська організація.

"Вилучені" під час агітаційної мізансцени пацифістів "боєголовки" передбачається доставити в Брюссель, щоб вручити лідерам країн НАТО під час майбутнього саміту альянсу 11-12 липня.

Активістів заарештувала звичайна поліція, але, як зазначає RTBF, їх може допитати військова поліція. За даними ЗМІ, їм може загрожувати до 5 років в'язниці.

Група активістів вважає свою акцію "успіхом у рамках ядерного роззброєння". На їхню думку, це "чітке послання федеральному уряду про те, що слід без зволікання розробити "дорожню карту", спрямовану на видалення ядерної зброї з бельгійської території і укладення договору ООН про заборону ядерної зброї".

Пацифісти, які засуджують майбутній саміт НАТО заявляють, що "29 глав держав (і урядів – ІФ) будуть ухвалювати важливі політичні рішення, минаючи будь-які демократичні інстанції, тоді як ці рішення загрожують безпеці всієї планети".

Настав час "сказати ні ядерному розбазарюванню", яке "обходиться в мільярди і підстьобує всесвітню гонку озброєнь", наводить сайт RTBF слова із заяви пацифістів, що виступають проти ядерної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА