14:19 09.06.2018

Парубій підписав постанову, якою ВР закликала світову спільноту до нових санкцій проти РФ за вирок Сущенку

2 хв читати
Парубій підписав постанову, якою ВР закликала світову спільноту до нових санкцій проти РФ за вирок Сущенку

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у суботу підписав постанову, якою Верховна Рада засудила вирок Московського міського суду громадянину України Роману Сущенку і закликала світову спільноту ввести санкції проти Росії.

"Україна ніколи не визнає вирок Московського суду – 12 років ув'язнення для українського журналіста, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка, який перебуває в російському полоні. Тільки що підписав відповідну постанову Верховної Ради", – написав спікер парламенту в Твіттері в суботу.

7 червня Верховна Рада схвалила проект постанови (№8446) про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів і світової спільноти.

Верховна Рада засудила вирок Московського міського суду у справі Р.Сущенка. У зверненні до світової спільноти український парламент висловлює рішучий протест у зв'язку з засудженням журналіста до 12 років позбавлення волі.

"Верховна Рада України заявляє, що вирок Московського міського суду у цій справі базується на відверто сфабрикованих звинуваченнях, фальсифікації доказів та є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично мотивованих переслідувань громадян України", – йдеться у зверненні.

Верховна Рада вимагає від РФ припинити порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення суду у справі Р.Сущенка, звільнити його та забезпечити безперешкодне повернення в Україну.

Крім того, український парламент закликає міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ і посилити тиск на неї з метою припинення політично мотивованих утисків і переслідувань громадян України, а також для звільнення Р.Сущенка та інших політичних в'язнів громадян України.

ВР також закликає міжнародне співтовариство сприяти притягненню до відповідальності всіх причетних до винесення вироку українському журналісту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА