12:24 10.05.2018

Гройсман критикує ФДМ за неефективне керівництво держкомпаніями

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман критикує Фонд держмайна (ФДМ) за неефективне керівництво державними компаніями.

"Адже у вас (у ФДМ - ІФ) є цілі департаменти, що керують компаніями. Довели до ручки "Сумихімпром", довели Одеський припортовий завод (ОПЗ), ЗТМК! Я не розумію, хто у фонді нестиме за це персональну відповідальність? Я хочу знати прізвища "сірих кардиналів". Я надаю вам повну підтримку в тому, щоб навести лад!" - сказав прем'єр, звертаючись до в. о. голови ФДМ Віталія Трубарова на засіданні уряду в четвер.

В.Гройсман наголосив, що нинішній менеджмент ОПЗ, який перебуває в управлінні ФДМ, не націлений на виведення підприємства з кризи.

"ОПЗ довели до ручки управлінці! Сьогодні найняли радників зі світовим ім'ям, щоб вивести підприємство зі складного становища, в яке його завів менеджмент разом із ФДМ, його минулим керівництвом. То вони навіть не співпрацюють, навіть не відповідають на запитання. Наголошую: якщо керівництво держкомпаній, яке призначає фонд, так поводитиметься - закрито, непублічно та корупційно, викину їх усіх із кабінетів!" - заявив прем'єр.

Він також нагадав про неефективне управління ФДМ енергопостачальними компаніями.

"У нас є п'ять державних обленерго. В низці створено заборгованість із заробітної плати. Це що, як це називається? Вважаю, що це диверсія. У приватних обленерго є заборгованість із зарплат? Ні! А всі вони працюють в єдиних умовах", - підсумував прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА