08:25 19.04.2018

Житель Лимана, що працював на бойовиків у 2014 році, здався поліції

1 хв читати
Житель Лимана, що працював на бойовиків у 2014 році, здався поліції

Колишній пособник незаконних збройних формувань, 30-річний житель м. Лимана Донецької області добровільно здався правоохоронцям, повідомляє слов'янський відділ поліції Донецької області в середу.

"У квітні 2014 року чоловік звернувся до свого знайомого, який перебував у лавах бойовиків, з проханням узяти його на службу. Найманець чергував на блокпостах, де здійснював "фільтрацію" - виявляв проукраїнськи налаштованих громадян, перевіряв автотранспорт та багаж. Особлива увага приділялася громадянам з немісцевою пропискою. Через деякий час чоловік зрозумів, що платити за роботу йому ніхто не збирається, та покинув лави незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

Стосовно екс-бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань або участь в їхній діяльності) Кримінального кодексу України. "Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у бандформуванні підозрюваний не вчиняв важких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК", - розповіли в поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 КК, звільняється від кримінальної відповідальності особа, що перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА