15:45 11.04.2018

Цукерберг визнав помилки в управлінні Facebook і розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі

3 хв читати
Цукерберг визнав помилки в управлінні Facebook і розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі

Генеральний директор, президент і один із засновників компанії Facebook Марк Цукерберг, виступаючи перед представниками комітетів сенату США в юридичних справах та з питань торгівлі, науки і транспорту, визнав помилки, які дали змогу британській аналітичній компанії Cambridge Analytica отримати в розпорядження 87 млн користувацьких даних завдяки соцмережі перед виборами в США 2016 року, а також розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі.

Під час п'ятигодинних слухань він підтвердив, що компанія тісно співпрацює з командою спеціального прокурора Роберта Мюллера, котрий очолює розслідування можливого російського втручання в американські вибори.

"Наша робота зі спеціальним прокурором має конфіденційний характер. Я хочу бути впевненим у тому, що не розкрию конфіденційних деталей у ході відкритої сесії", - сказав глава Facebook.

Однак він підтвердив, що деякі працівники його компанії дали свідчення співробітникам Р.Мюллера в рамках цього розслідування, але не він сам.

На його думку, "в Росії є люди, чия робота полягає в тому, щоб підірвати наші системи та інші інтернет-системи".

"Тож це гонка озброєнь. Вони намагаються вдосконалюватися, і ми маємо інвестувати в те, щоб також удосконалюватися", - сказав М.Цукерберг.

"Мені дуже шкода, що при управлінні компанією ми повільно ідентифікували пропагандистські операції Росії", - сказав він.

Він вважає, що штучний інтелект є найкращим рішенням для боротьби з дезінформацією у Facebook. М.Цукерберг розповів, що завдяки розробленим співробітниками компанії алгоритмам команді Facebook вдалося заблокувати 30 тис. фейкових сторінок перед виборами у Франції минулого року. Також він повідомив, що до кінця року над безпекою і модерацією контенту соцмережі працюватимуть 20 тис. співробітників.

Крім того, М.Цукерберг у ході слухань заявив, що саме він відповідальний за те, що дані 87 млн користувачів потрапили в розпорядження британської аналітичної компанії Cambridge Analytica, що розробляла рекламну кампанію для Дональда Трампа в 2016 році, коли той був кандидатом у президенти США.

"Це була моя помилка, і я прошу вибачення. Я запустив Facebook і я відповідальний за те, що з ним відбувається", - сказав генеральний директор компанії та найбільшої міжнародної соцмережі.

"Ми працюємо над тим, щоб зрозуміти, що точно сталося у випадку з Cambridge Analytica, і вживаємо заходів, щоб гарантувати те, що такого більше не повториться", - додав американський програміст і підприємець.

Також він зазначив, що не має свіжої інформації про те, чи могли Росія або Китай збирати дані користувачів, а також про те, хто ще крім британської компанії міг отримати вигоду завдяки викраденню призначених для користувача даних.

33-річний М.Цукерберг, який створив Facebook у 2004 році, пояснив свої перші помилки в управлінні компанією відсутністю досвіду.

"Ми припустилися багатьох помилок в управлінні компанією. Неможливо управляти компанією в кімнаті студентського гуртожитку й не робити помилок. Загалом я сказав би, що ми наразі проходимо широкі філософські зрушення", - визнав М.Цукерберг.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА