20:38 06.04.2018

Невідомі відкрили шлюз дамби на річці Айдар, створивши загрозу затоплення сотень будинків у Старобільську

2 хв читати
Невідомі відкрили шлюз дамби на річці Айдар, створивши загрозу затоплення сотень будинків у Старобільську

Станом на 16.00 п'ятниці, 6 квітня, на території України спостерігаються підтоплення в Чернігівській, Одеській та Луганській областях, а через несанкціоноване відкриття шлюзових запірних механізмів на р.Айдар виникла загроза підтоплення сотень приватних житлових будинків у Старобільську, повідомляє прес-служба Держслужби з НС.

"В Старобільську (Луганська обл. - ІФ) о 14.00 6 квітня невідомі особи відкрили запірний пристрій шлюзу на р.Айдар, що спричинило переповнення водою обвідного каналу з витоком води на прилеглу територію, загрозу підтоплення 650 приватних житлових будинків (1,5тис жителів)", - йдеться в повідомленні.

В інформації зазначається, що наразі затвор шлюзу закритий, охороняється співробітниками поліції, підтоплення будинків не відбулося. Підрозділи ДСНС, Міноборони та місцеві жителі укріплюють греблю річки мішками з піском.

Разом з тим, на річці Айдар біля с.Новоселівка Старобільського району Луганської області рівень води знизився на 53 см і становить 435 см. Загрози підтоплень житлового сектора немає.

Крім цього, в Чернігівському районі в с.Старий Білоус (Чернігівська обл.) у зв'язку з підняттям рівня води в р.Білоус залишаються підтопленими 13 дворогосподарств (12 господарських будівель) та дачні ділянки в садових товариствах на площі 10 га (близько 400 дачних будинків ). Для відкачування води від ДСНС залучено 2 одиниці техніки, 3 мотопомпи та 10 чоловік особового складу.

На р.Дунай - м.Вилкове (Одеська обл.) рівень води становить 164 см (зменшення на 1 см). До позначки підтоплення територій житлового сектора (185 см) залишається - 21 см.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА