11:07 06.04.2018

Siemens і уряд Німеччини мають намір запобігти запуску поставлених в окупований Крим турбін

2 хв читати
Siemens і уряд Німеччини мають намір запобігти запуску поставлених в окупований Крим турбін

Керівництво німецького концерну Siemens AG і уряд Німеччини запевнили українську сторону про наміри судовим і політичним шляхом запобігти запуску незаконно поставлених в окупований РФ Крим чотирьох турбін виробництва концерну, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми неодноразово зверталися і до німецького уряду, до Європейського Союзу й безпосередньо до Siemens. Я зустрічався, зокрема, з керівництвом Siemens, і ми скоординовано намагалися перебити це шляхом подачі відповідних судових позовів. Siemens продовжує ці судові позови, щоб турбіни, які обмінним шляхом були завезені на територію окупованого Криму, там не працювали", - сказав П.Клімкін під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, відповідаючи на запитання народного депутата Рефата Чубарова про дії уряду для запобігання запуску цих турбін в Криму.

"І я отримав від керівництва Siemens - і такий самий меседж ми отримали від німецького керівництва - що вони діятимуть і політичним, і судовим шляхом, щоб цьому запобігти", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, Siemens звинувачує російські ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (структури "РОСТЕХ") у тому, що вони незаконно перемістили до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій у Тамані. Німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в окупованому Криму. Позивач вимагає повернути турбіни і визнати угоди з продажу турбін недійсними. На думку позивача, Siemens було обмануто.

Через порушення санкцій Siemens загрожують штрафні санкції з боку ЄС. При цьому угода в РФ була повністю виконана. Станції в Криму повинні почати роботу в травні-червні 2018 року.

У відповідь на переміщення турбін ЄС увів проти трьох російських компаній і трьох фізосіб додаткові санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА