08:14 18.03.2018

Китай заявив про втручання США в свої справи через закон про Тайвань

2 хв читати
Китай заявив про втручання США в свої справи через закон про Тайвань

Новий американський закон "Про поїздки на Тайвань" є втручанням у внутрішні справи Китаю, заявив офіційний представник міноборони країни У Цянь. Заяву розміщено на сайті оборонного відомства.

"Тайвань є частиною Китаю, а тайванський питання - це чисто внутрішні справи Китаю. Хоча відповідні положення закону не є юридично обов'язковими, це є серйозним порушенням принципу "одного Китаю" і положень трьох спільних американо-китайських комюніке. Це втручання у внутрішні справи Китаю. Воно завдає шкоди атмосфері розвитку відносин між двома країнами і двома озброєними силами", - зазначив У Цянь.

У зв'язку з цим Міноборони Китаю зажадало від США відмовитися від виконання на практиці прийнятого закону, "припинити офіційні контакти між США і Тайванем, припинити військові зв'язки США і Тайваню і припинити продаж зброї на Тайвань, щоб запобігти завдання значної шкоди військовим відносинам між Китаєм і США , миру і стабільності в Тайванській протоці", - випливає з заяви.

Посольство Китаю в США також висловило протест і "глибоке незадоволення" в зв'язку з новим американським законом. Диппредставництво закликало американську владу "призупинити будь-які офіційні зв'язки з Тайванем, а також відмовитися від поліпшення відносин з Тайбеєм в будь-який істотній формі".

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю 16 березня підписав закон "Про поїздки на Тайвань", згідно з яким відтепер дві сторони знову можуть офіційно посилати один до одного чиновників вищого рангу. Це є порушенням принципу "одного Китаю", згідно з яким Вашингтон визнає саме КНР, а не Китайську республіку на Тайвані представником інтересів Китаю. Цей принцип в американо-китайських відносинах працював з 1979 року, коли США і Тайвань стали обмінюватися тільки неофіційними візитами: в цьому році Вашингтон офіційно визнав комуністичний уряд в Пекіні. Вісьмома роками раніше Китайська республіка (Тайвань), одна з країн-засновниць ООН, позбулася представництва в організації як представник Китаю. Наразі офіційні відносини з Тайванем підтримують тільки 20 країн світу

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА