19:33 16.03.2018

НАБУ найчастіше зверталося у справах українських корупціонерів до органів Латвії, Австрії, Великої Британії, Швейцарії та Кіпру

1 хв читати
НАБУ найчастіше зверталося у справах українських корупціонерів до органів Латвії, Австрії, Великої Британії, Швейцарії та Кіпру

Національне антикорупційне бюро України направило 300 запитів до 57 країн світу у справах українських топ-корупціонерів у рамках співпраці з Європейською організацією з питань юстиції (Євроюст), що розпочалася з 2016 році.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба Нацбюро, з цих 300 запитів 130 було виконано.

Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія і Швейцарія лідирують серед країн, де "українські корупціонери залишили свій слід, й до компетентних органів яких НАБУ зверталося найчастіше", наголошується в повідомленні.

Співробітники міжнародно-правового відділу юридичного управління НАБУ протягом 14-15 березня перебували з ознайомчим візитом у Євроюсті в м. Гаазі (Нідерланди) на запрошення приймаючої сторони.

У рамках візиту сторони обговорили питання взаємної правової допомоги у кримінальних провадженнях. Вони обговорили застосування положень Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року, Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 2001 року, а також особливості двосторонньої взаємодії з національними представниками держав, з якими НАБУ співпрацює найчастіше.

Крім того, делегація НАБУ відвідала Європейську поліцейську службу (Європол), де обговорювалися практичні аспекти взаємодії в рамках угоди між Україною та Європолом про оперативну та стратегічну співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА