12:26 15.03.2018

В Україну йде значне похолодання

2 хв читати
В Україну йде значне похолодання

У результаті впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні з суботи, 17 березня, до понеділка, 19 березня, включно очікуються складні погодні умови - зниження температури, рясні опади, посилення вітру, ожеледь, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), у більшості центральних і східних областей 3 (червоний), також ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей і комунального господарства", - заявляють у ДСНС.

Як наголошується в повідомленні, 17 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см); у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см). По всій Україні - пориви вітру 15-22 м/с, у північній половині країни на дорогах ожеледиця.

Також цього дня складні погодні умови очікуються в Київській області та в Києві: вночі сильний сніг, вдень помірний сніг (утворення снігового покриву 8-15 см); пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця. Зниження температури вночі та вдень очікується до 3-8 ° морозу.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 2 (жовтий) рівень загрози для автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства", - зазначають у відомстві.

У неділю, 18 березня, у Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Одеській областях очікуються сильні снігопади, хуртовини (приріст сніжного покриву 20-25 см). У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській областях пройде сильний дощ із переходом в сильний сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см); у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях сильний дощ. По всій Україні - пориви вітру 15-22 м/с, на дорогах усюди, окрім південного сходу - ожеледиця.

19 березня в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, вночі і в Кіровоградській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях очікуються сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см); у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь (приріст сніжного покриву 10-15 см). У південно-східній половині країни пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах всієї України - ожеледиця.

Крім того, очікується зниження нічної температури до 10-16 °, в південній частині країни - до 4-10 ° морозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА