17:25 07.03.2018

Суд дав дозвіл на заочне розслідування стосовно Курченка

2 хв читати
Суд дав дозвіл на заочне розслідування стосовно Курченка

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно Курченка С.В. Зокрема, Генпрокуратура отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів", - написала С.Сарган на своїй сторінці у Facebook у середу.

В оприлюдненій нею інформації зазначається, що С.Курченку інкримінуються 10 епізодів злочинної діяльності.

"Завдані злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко С.В., сягають понад 14 млрд грн", - зазначила Л.Сарган.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше заявив, що вже у 2018 році розпочнуться заочні судові процеси над колишніми високопоставленими керівниками держави часів президентства Віктора Януковича, а також над С.Курченком. При цьому він зазначив, що очікує щодо нього рішення суду з січня 2017 року. "Ми сподіваємося отримати відповідь від суду (про можливість заочного засудження - ІФ), це дасть нам можливість передання до суду по суті й цієї справи", - сказав генпрокурор.

30 травня 2017 року прокуратура Одеської області погодила та направила С.Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

29 червня Генеральна прокуратура України повідомила, що склала письмове повідомлення про підозру С.Курченку та направила його за місцем його реєстрації. Згідно з повідомленням, С.Курченка підозрюють у створенні, забезпеченні діяльності та керівництві злочинної організації, метою якої було скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів та участі у злочинах зазначеної організації в період з січня 2010 року по лютий 2014 року.

Обвинувачення стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій (Національного банку України, ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Реал Банк", ПАТ "Брокбізнесбанк" та інших) шляхом зловживань повноваженнями посадових осіб та службового підроблення документів з подальшим відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА