12:46 19.04.2023

Мін'юст США заарештував американського підприємця за обвинуваченням у торгівлі з підсанкційним українським бізнесменом Курченком

2 хв читати
Мін'юст США заарештував американського підприємця за обвинуваченням у торгівлі з підсанкційним українським бізнесменом Курченком

Міністерство юстиції США повідомило про обвинувачення та арешт громадянина США Дж. Унсалана за порушення санкцій, запроваджених 2015 року проти українського олігарха Сергія Курченка і двох його компаній, повідомила надзвичайний і повноважний посол України в США Оксана Маркарова.

"За даними Мінюсту США, з липня 2018 року по жовтень 2021 року Дж. Унсалан через свою компанію Metalhouse LLC переказав Курченку та його компаніям $150 млн в обмін на металопродукцію, а також намагався стягнути з олігарха мільйонні кошти за недопоставлену продукцію", - написала Маркарова у фейсбуці в середу.

Вона зазначила, що американцю інкримінують участь у змові з метою обходу американських санкцій, порушення санкційного режиму за 10 пунктами, у змові з метою відмивання коштів та за 10 пунктами обвинувачення у відмиванні коштів. Йому загрожує до 20 років в’язниці за кожен із пунктів обвинувачення.

За словами директора ФБР Крістофера Рея, які наводяться в повідомленні на сайті Мін'юсту США, арешт Дж. Унсалана демонструє непохитну прихильність ФБР переслідувати тих, хто прагне порушити санкції, запроваджені у відповідь на неспровоковану агресію Росії проти України.

У Мін'юсті США нагадали, що Курченко потрапив під санкції Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 2015 року за його роль у незаконному привласненні державних активів України або економічно значущої організації в Україні. Дві підсанкційні компанії - ТОВ "Компанія Газ-Альянс", розташоване в Російській Федерації, і ЗАТ "Зовнішторгсервіс", розташоване в окупованому Росією грузинському регіоні Південної Осетії, - було внесено OFAC 2018 року за надання матеріальної підтримки так званим ДНР і ЛНР у контрольованих сепаратистами областях на сході України.

У Мін'юсті наголосили, що від OFAC не було заявлено або видано жодних ліцензій для платежів або переказів, у здійсненні яких на адресу зазначених підсанкційних осіб та організацій обвинувачується Унсалан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА