13:38 05.03.2018

Суд затягує розгляд касації Саакашвілі на рішення, після якого його видворили з України

2 хв читати
Суд затягує розгляд касації Саакашвілі на рішення, після якого його видворили з України

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду України вже місяць не призначає й умисно затягує розгляд касаційної скарги екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі на рішення суду, який відмовився визнавати незаконним рішення Управління Державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні йому статусу особи, що потребує додаткового захисту.

"6 лютого захисники Міхеіла Саакашвілі подали касаційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва і постанову Київського апеляційного адміністративного суду щодо оскарження протиправних дій Державної міграційної служби України. Проте вже минуло понад місяць, а справу до розгляду ще не призначили", - зазначає адвокат Руслан Чорнолуцький.

Він наголосив, що 13 лютого представники М.Саакашвілі подали інший позов - до ДМС, Державної прикордонної служби України та Національної поліції щодо оскарження їхніх протиправних дій із примусового видворення політика з України, і цю справу також ще не призначено до розгляду.

Р.Чорнолуцький наголосив, що коли владі необхідно було швидко розглянути справи щодо М.Саакашвілі, то їх призначали до розгляду протягом кількох днів, навіть із порушенням терміну на повідомлення сторін.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Окружний адміністративний суд Києва 3 січня 2018 року відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, що потребує додаткового захисту.

Київський апеляційний адміністративний суд 5 лютого підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі влада немає жодних підстав для екстрадиції або видворення його з України.

М.Саакашвілі затримали 12 лютого в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі. Нині М.Саакашвілі перебуває в Нідерландах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА