08:24 20.02.2018

Колишній оператор-навідник "ДНР" здався правоохоронцям у Волновасі

2 хв читати
Колишній оператор-навідник "ДНР" здався правоохоронцям у Волновасі

У Волновасі Донецької області житель Маріуполя, який був оператором-навідником терористів "ДНР", здався правоохоронцям у Волновасі, повідомила прес-служба поліції в Донецькій області.

"У Волновасі колишній оператор-навідник розвідувальної роти "ДНР" здався правоохоронцям. У відношенні учасника НВФ відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в поліцію звернувся маріуполець, який знаходився в складі НВФ з вересня 2016 по березень 2017 року. Чоловік поїхав на окуповану територію до знайомого, а там йому запропонували заробити грошей. Новобранця одразу екіпірували і відправили на передову, де його призначили на посаду оператора-навідника протитанкової керованої ракети. В обов'язки бойовика входили збір даних і розвідувальна функція безпосередньо на лінії розмежування поблизу Гранітного і Чермалика.

"Згодом найманець залишив лави терористів, тому що йому набридло жити в поганих умовах. Чоловік змінив кілька місць роботи на окупованій території, але потім вирішив повернутися додому і здатися правоохоронцям", - повідомили в поліції.

Нині він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування в рядах "ДНР" підозрюваний не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення, виробництво може бути перекваліфіковане на ч.6 ст.260 КК України.

Правоохоронці підкреслили, що згідно з ч.6 ст.260 КК України, особа, яка перебувала в складі збройних формувань, добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА