20:34 16.01.2018

Українська сторона виконала всі процедурні кроки для відновлювальних робіт Vodafone в ОРДЛО

2 хв читати

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) сподівається, що за сприяння Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна" на непідконтрольних Києву територіях Донецької області.

"Станом на 16.01.2018 р. з українського боку виконано всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна" та надано необхідні гарантії безпеки їх проведення", - повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook у вівторок.

Водночас українська сторона зазначає, що процес вирішення цієї проблеми зі сторони незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДО перебуває на "нульовому рівні": гарантії безпеки, необхідні на час проведення ремонтних робіт, відсутні.

Представники України в СЦКК повідомляють, що станом на 16 січня до них надійшло 27 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах інфраструктури Донецької області різного характеру, з них планово погоджено вже 20 заявок та надано необхідні гарантії безпеки з боку штабу АТО. Водночас із боку ОРДО погоджена лише одна заявка.

"Українська сторона СЦКК сподівається, що за сприяння СММ ОБСЄ все ж вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна", що дасть змогу громадянам України, які вимушені перебувати на тимчасово непідконтрольній уряду України території, найближчим часом почути голоси рідних та близьких", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у "міністерстві зв'язку і масових комунікацій" "ЛНР" поінформували, що близько 14:10 11 січня відбулося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone Україна" на всій території "ЛНР" у зв'язку обривом оптоволоконного кабелю в районі с. Оленівка сусідньої "ДНР".

У свою чергу "Vodafone Україна" заявляла про те, що не зможе відновити зв'язок, відключений внаслідок обриву кабелю на території так званої "ЛНР", у разі, якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території.

15 січня "Vodafone Україна" попросила про доступ ремонтних бригад на тимчасово непідконтрольні Україні території для проведення робіт із відновлення зв'язку в зоні АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА