08:58 11.01.2018

Справу батьків, трирічний син яких помер від голоду і тортур, передано до суду

2 хв читати
Справу батьків, трирічний син яких помер від голоду і тортур, передано до суду

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого районного суду міста обвинувальний акт стосовно батька і матері 3-річного хлопчика, який помер від голоду і тортур у вересні минулого року.

"26-річної матері інкримінується злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст.166, ч.2 ст.121 КК України). 31-річному батькові - тортури, умисне завдання тілесних пошкоджень і умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч.1 ст.127, ч.1 ст.122, ч. 2 ст.121 КК України)", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового розслідування, батько, раніше судимий за крадіжку, систематично бив дитину. Причому це відбувалося в присутності матері, яка навіть не намагалася перешкодити чоловікові.

У серпні 2017 року внаслідок чергового побиття у дитини було зламано спочатку ногу, а через кілька днів - поламані ребра. Хлопчик перестав ходити. Але, замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував мучити дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й важка черепно-мозкова травма. Весь цей час дитина страждала від фізичного болю і тривалий час нічого не їла. Потім хлопчик впав у кому.

"Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла в гості. 26 вересня 2017 малюка в стані вкрай важкого фізичного виснаження і з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Вранці, не приходячи до тями, хлопчик помер. Згідно з висновками експертів смерть дитини настала від голоду і постійного фізичного і психологічного насильства, мало характер особливої жорстокості та тривало більше року", - цитує прес-служба керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова.

Зараз на вимогу прокуратури батько перебуває під арештом. До матері застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА