12:46 05.01.2018

Прокуратура має намір через суд повернути громаді Києва приміщення фонтану "Хрещатик"

1 хв читати
Прокуратура має намір через суд повернути громаді Києва приміщення фонтану "Хрещатик"

Київська місцева прокуратура №7 в суді вимагає повернути територіальній громаді Києва з незаконного приватного володіння технічні приміщення фонтану "Хрещатик" на вул. Хрещатик, 25.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури міста Києва, технічні (допоміжні) приміщення фонтану "Хрещатик" площею близько 200 кв. м і вартістю понад 3 млн грн в 2009 році на підставі рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми і в подальшому неодноразово перепродані. Київська міська рада та її виконавчий орган не ухвалювали рішень і не робили розпоряджень про відчуження або приватизацію цього майна.

"Попри те, що право власності територіальної громади на спірні приміщення не припинялося, місцева прокуратура заявила позов до Господарського суду м. Києва про витребування приміщень у комунальну власність", - сказано в повідомленні.

Крім того, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

З метою недопущення подальшого відчуження об'єкта нерухомості Київською місцевою прокуратурою №7 на спірне приміщення накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА