17:51 28.12.2017

ГПУ подала апеляцію на вирок фігуранту справи про вбивство Веремія

2 хв читати
ГПУ подала апеляцію на вирок фігуранту справи про вбивство Веремія

Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва Юрієві Крисіну - фігуранту справи про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в 2014 році, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"Призначене вказаній особі покарання за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство - ІФ) у вигляді чотирьох років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, на підставі якої останнього звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, не відповідає загальним засадам призначення покарання, принципам законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання та не є достатнім і необхідним для виправлення особи та попередження нових злочинів", - пояснюють у відомстві.

З урахуванням цього Генпрокуратура в четвер внесла апеляцію на вирок "на підставі неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність, невідповідності висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м'якості".

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила, що Генпрокуратура просить ухвалити новий вирок, яким призначити Ю.Крисіну покарання за ч. 4 ст. 296 КК у вигляді шести років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 22 грудня Шевченківський райсуд Києва визнав винним у хуліганстві із застосуванням зброї Ю.Крисіна, який є фігурантом справи про вбивство В.Веремія в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, та відпустив його з випробувальним терміном на два роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА