19:47 05.12.2017

У розгляді апеляції у справі координатора організації "Південний схід" Апухтіна оголошено перерву до 20 грудня

2 хв читати
У розгляді апеляції у справі координатора організації "Південний схід" Апухтіна оголошено перерву до 20 грудня

Апеляційний суд Харківської області у вівторок почав розгляд скарг на рішення суду першої інстанції, яким організатор і координатор організації "Південний схід" Юрій Апухтін був визнаний винним у масових заворушеннях і закликах до насильницького повалення конституційного ладу і засуджений до 6 років позбавлення волі.
"Сьогодні обидві сторони висловили свої позиції. Звинувачення вимагало посилити вирок до 8 років (позбавлення волі - ІФ). А ми наполягали на тому, що вирок суду першої інстанції має бути скасований, а кримінальне провадження щодо Апухтіна припинено. Але оскільки захист і сам Апухтін вказали на невідповідності в аудіозаписах засідань Київського райсуду і тексту вироку, апеляційний суд оголосив перерву до 20 грудня, щоб витребувати ці аудіозаписи і дослідити їх", - сказав агентству" Інтерфакс-Україна" адвокат Ю.Апухтіна Дмитро Тихоненков у вівторок.
Як повідомлялося, 23 травня 2017 року Київський райсуд Харкова визнав винним організатора і координатора організації "Південний схід" Юрія Апухтіна в організації масових заворушень, які супроводжувалися погромами (ч.1 ст.294 Кримінального кодексу України) і публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України і захоплення державної влади (ч.3 ст.109 Кримінального кодексу України), і засудив його до 6 років позбавлення волі.
Відповідно до "закону Савченко" термін перебування в СІЗО (30 квітня -7 травня 2014 року, і з 19 грудня 2014 року по 23 травня 2015 року) суд зарахував до строку відбування покарання за формулою "день за два".
Під час досудового розслідування було встановлено, що Ю.Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року у будівлі Харківської облдержадміністрації. Він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання існуючої державної влади, створення "Харківської народної республіки" і так званої "Конституції ХНР".
У січні 2015 р обвинувальний акт щодо Ю.Апухтіна був направлений до суду.
Київський райсуд повернув обвинувальний акт до прокуратури для усунення недоліків. Представники держобвинувачення стверджували, що акт повністю відповідає кримінально-процесуальному законодавству, і оскаржили постанову суду першої інстанції в апеляційному суді.
19 березня 2015 року апеляційний суд Харківської області повернув обвинувальний акт щодо Ю.Апухтіна для розгляду по суті до суду першої інстанції.
Держобвинувач Максим Мозговий під час дебатів попросив суд призначити Ю.Апухтіну максимальне покарання, передбачене інкримінованими йому статтями, у вигляді 8 років позбавлення волі.
Обвинувачений і захист стверджували, що звинувачення безпідставні, і просили винести виправдувальний вирок.
І обвинувачення, і захист не погодилися з рішенням суду першої інстанції і оскаржили його в апеляційному суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА