12:35 05.12.2017

Луценко: Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів

2 хв читати
Луценко: Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі отримав від Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні.

"Громадянин України Северіон Денгадзе (координатор київського обласного осередку партії "Рух нових сил" – ІФ) за погодженням із Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, який переховується ... з питання стабільного фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів ОЗУ. Ми зафіксували отримання з російської сторони Саакашвілі близько $0,5 млн", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

"Було проведено спецоперацію, під час якої встановлено факти співпраці деяких політиків, насамперед Міхеіла Саакашвілі, з членами організованого злочинного угруповання Януковича, передусім із з Сергієм Курченком, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи фінансували ініційовані ними акції протесту", - заявив Ю.Луценко.

За його словами, метою цих акцій є захоплення влади в Україні та сприяння членам "ОЗУ Януковича-Курченка" у припиненні їх кримінального переслідування і повернення контролю над активами, які вони отримали свого часу в Україні злочинним шляхом.

Ю.Луценко також стверджує, що всі ці дії відбувалися під наглядом українських спецслужб. "Половину цієї суми було вручено Северіону Денгадзе під контролем українських спецслужб - із переписуванням номерів купюр і фіксацією самої операції передання", - сказав генпрокурор.

За його словами, з СБУ і Генпрокуратурою співпрацювали кілька українців, які перебували в Москві, й у результаті українські правоохоронці отримали аудіо- та відеоматеріали з доказами фінансування М.Саакашвілі з боку С.Курченка та в координації з Федеральною службою безпеки РФ. "Це дозволило нам сьогодні оприлюднити аудіо- та відеодокази фінансування діяльності Саакашвілі з боку Сергія Курченко та інших членів злочинної організації, безпосередньо пов'язаної з Федеральною службою безпеки Російської Федерації", - сказав Ю.Луценко.

Під час брифінгу було оприлюднено аудіозапис С.Денгадзе з довіреною особою С.Курченка про заплановані політичні акції за участю М.Саакашвілі та можливість їх фінансування.

"Думаю, що тим, кого обманув фальшивими закликами Саакашвілі та його оточення, слід зараз чути й бачити те, що зафіксовано під час санкціонованого судом знімання інформації Службою безпеки України", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА