09:12 03.12.2017

Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про екс-радника Трампа

3 хв читати
Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про екс-радника Трампа

Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про колишнього радника з національної безпеки адміністрації США Майкла Флінна, який зізнався в дачі неправдивих свідчень у "російській справі".

"Репортаж, зроблений Брайаном Россом не був повністю перевірений відповідно до наших редакційних стандартів. За кілька годин ми зрозуміли, що інформація була помилковою і виправили її в ефірі та онлайн (...) Брайан Росс відсторонений від роботи на чотири тижні без збереження зарплати", - йдеться в повідомленні телеканалу.

У своєму п'ятничному репортажі Росс повідомив з посиланням на близьке до Флинну джерело, що екс-радник збирається розповісти слідству про те, що під час перебування кандидатом у президенти Дональд Трамп доручив йому налагодити контакти з Москвою. Однак, насправді, джерело стверджував, що під час кампанії Трамп просив Флінна і деяких інших радників підготувати пропозиції щодо поліпшення відносин з Росією, поряд з рекомендаціями щодо інших гострих питань. А вже після обрання президент доручив своєму раднику з нацбезпеки почати контактувати з російськими офіційними особами на такі теми як боротьба з "Ісламською Державою".

Після цього повідомлення Дональд Трамп привітав у своєму твіттері телеканал з прийняттям рішення про відсторонення журналіста. "Вітаю ABC News з відстороненням Брайана Росса за його жахливо недбалий і брехливий репортаж про Росію, Росію, Росію і полювання на відьом. Багатьом телеканалам і "газетам" слід виконати так само з їх фейковими новинами", - написав президент.


Минулої п'ятниці, 1 грудня, Майкл Флінн визнав провину в дезінформації ФБР про свої контакти з представниками Росії. Він підтвердив, що дав невірну інформацію про свої бесіди з тодішнім послом РФ в США Сергієм Кисляком.

Екс-радник заявив, що готовий повністю допомагати розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера. Телеканал ABC News також повідомляв, що Флінн погодився дати свідчення проти президента Трампа, його сім'ї і членів адміністрації.

ФБР веде розслідування контактів з російськими представниками деяких наближених Трампа під час передвиборної кампанії. Флінн був змушений покинути пост радника з національної безпеки в адміністрації новообраного президента через критику ЗМІ, які звинуватили його в тому, що він в бесіді з російським послом обговорював питання санкцій проти Росії.

У США відбувається ціла низка розслідувань про нібито втручання Москви в президентські вибори в 2016 році. Їх ведуть комітети з розвідки Сенату і Палати представників, а також сенатський комітет з юридичних справ. Окрім того, окреме розслідування веде спецпрокурор Мюллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА