11:06 10.11.2017

Smart Energy повідомляє про обшуки в п'ятницю

2 хв читати

Обшуки відбуваються в п'ятницю в офісах компанії Smart Energy та квартирах її менеджерів, повідомив прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько.

"Що робить зазвичай наша влада, коли розпочинається опалювальний сезон?.. Починає "кошмарити" газодобувні компанії. У нас в офісах Smart Energy та у квартирах менеджерів по всій Україні відбувається обшук", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, такі дії правоохоронців блокують господарську діяльність компанії.

Є.Загорулько уточнив, що обшуки є продовженням справи про так звану фіктивність Smart Energy - однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України.

Прес-секретар "Смарт-Холдингу" додав, що такі дії суперечать нещодавнім заявам керівників держави, що "маски-шоу" більше не приходитимуть на бізнес.

Він також додав, що одна з компаній Smart Energy - "Укргазвидобуток" - врізана в газове кільце Харкова, тому блокування її господарської діяльності може призвести до зупинення видобутку та передачі газу, зниження тиску в системі та паралізувати опалювальний сезон у місті.

Наприкінці вересня Smart Energy повідомила про тиск на неї з боку Державної фіскальної служби, яка вбачає ознаки фіктивності у компаній групи. Smart Energy заявила, що всі компанії групи працюють із повним дотриманням законодавства та прозоро.

Як повідомлялося, "Смарт Енерджі" - керуюча компанія у складі групи "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів і альтернативної енергетики.

До нафтогазового напряму холдингу входить британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum, а також газдобувні компанії ПрАТ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Пром-Енерго Продукт".

Група компаній Smart Energy за січень-червень 2017 року збільшила добове виробництво вуглеводнів на 20% (на 806 барелів нафтового еквіваленту, boe) - до 4,769 тис. boe. Компанії групи за шість місяців поточного року добули 102,7 млн куб. м газу і 7,7 тис. тонн конденсату, а також виробили 1,8 тис. тонн скрапленого газу марки пропан-бутан автомобільний.

Окрім того, 5 жовтня було затримано директора ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконний видобуток) і ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА