10:13 06.11.2017

Нардеп Онищенко оформлює німецьке громадянство

2 хв читати
Нардеп Онищенко оформлює німецьке громадянство

 Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, оформлює громадянство Німеччини, повідомив інтернет-сайт Deutsche Welle із посиланням на бургомістра селища Герцлаке Ганса Бескена (Hans Bösken), в якому оселився політик.

За словами бургомістра, О.Онищенко подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому. Очільник громади розраховує, що невдовзі український політик матиме німецький паспорт, і особисто сприяє О.Онищенку в отриманні німецького громадянства: зокрема, він звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

За його словами, О.Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування в Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Г.Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру в паспортному питанні, оскільки сподівається, що О.Онищенко принесе користь його громаді. Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію в Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні. Про проблеми із законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак "не береться давати цьому оцінку".

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА