10:59 11.10.2017

У Росії заявляють, що заочно заарештували й оголосили в міжнародний розшук чотирьох українців

2 хв читати
У Росії заявляють, що заочно заарештували й оголосили в міжнародний розшук чотирьох українців

Слідчий комітет Росії (СКР) заявляє, що встановив причетність чотирьох громадян України до нападів на диппредставництва РФ у Києві та Львові в 2014-2016 рр., а також додає, що вони заочно заарештовані й оголошені в міжнародний розшук, повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко.

"На підставі зібраних слідством доказів, зокрема відеозаписів, отриманих із відкритих джерел, та результатів судових експертиз, винесено постанови про притягнення зазначених осіб як обвинувачених у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом)", - сказала С.Петренко в середу "Інтерфаксу".

За її словами, обвинувачення заочно пред'явлено українцям Володимиру Романцову, Олексію Бакаю, Володимиру Назаренку та народному депутату Верховної Ради України VIII скликання Володимиру Парасюку.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства суд стосовно них заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказала С.Петренко.

За даними російського слідства, В.Романцова, О.Бакая та В.Назаренка обвинувачують у нападі в 2014 році на посольство РФ у Києві, умисному псуванні майна російської дипмісії, а В.Назаренка також - у нарузі над державним прапором РФ.

В.Парасюк, вважають у СКР, брав участь у нападі у березні 2016 року на Генконсульство РФ у Львові і причетний до наруги над державним прапором Росії.

"Слід зазначити, що українські правоохоронні органи за зазначеними фактами злочинів тривалий час здійснюють власні розслідування, в результаті яких досі нікого до кримінальної відповідальності не притягнуто", - наголосила представник СКР.

За її словами, попри те, що українська сторона фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу, "Слідчий комітет продовжує активну роботу зі встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, що брали участь у зазначених нападах на російські закордонні заклади".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА