14:35 10.10.2017

Турчинов про інцидент з українськими прикордонниками: Необхідна системна оборона українсько-російського кордону

2 хв читати
Турчинов про інцидент з українськими прикордонниками: Необхідна системна оборона українсько-російського кордону

Україна вимагає повернути прикордонників, захоплених російською стороною на сумській ділянці українсько-російського кордону, наголошує секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"З одного боку, з терористами не проводять переговорів, але, з іншого боку, ми, безумовно, вимагаємо повернути прикордонників, яких захопила російська сторона", - сказав він журналістам у вівторок у Києві на 14-й міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека- 2017".

За словами секретаря РНБО, необхідно не лише посилити контроль над державним кордоном, але й оборону.

"Цей випадок свідчить про те, що нам потрібна системна оборона українсько-російського кордону, тому що такі провокації можуть бути в будь-якій точці цього кордону", - висловив припущення О.Турчинов.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників. Український консул отримав відмову в розмові з затриманими з поясненнями, що ще не встановлені їхні особи.

Російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч з приводу долі затриманих прикордонників. У рамках цієї зустрічі представники російської сторони вручили протокол про зустріч без відповідей на її запитання, українська сторона, в свою чергу, письмово висловила протест.

Затримання російською стороною двох українських прикордонників Сумського загону могло бути здійснено силою, є оперативна інформація, що проти них у РФ уже відбувся суд, заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"За оперативною інформацією у РФ проти українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувася за двома статтями: по незаконний перетин кордону і злісну непокори співробітникам правоохоронного органу. Рішення суду - утримання два місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наших військовослужбовців захопили силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує", - написав О.Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook 9 жовтня за підсумком зустрічі.

Він зазначив, що на офіцерів, швидше за все, чиниться психологічний тиск, а також не виключив, що могла бути фізична боротьба на кордоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА