17:29 25.09.2017

Піротехніки вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів на місці ліквідованої пожежі на складі боєприпасів у Донецькій області

2 хв читати
Піротехніки вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів на місці ліквідованої пожежі на складі боєприпасів у Донецькій області

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій виявили та вилучили 1 тис 954 вибухонебезпечних предметів та 10 тонн металевих фрагментів від вибухонебезпечних предметів в с.Новоянісоль Нікольського району Донецької області, де ввечері в п'ятницю сталася пожежа на складах боєприпасів.

Як повідомляється на офіційному сайті ДСНС, у понеділок, 25 вересня, о 14:30, піротехнічні підрозділи ДСНС завершили роботу з обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів на місці ліквідації наслідків пожежі. "З початку робіт піротехнічні розрахунки обстежили територію на площі 42 гектари", - йдеться в повідомленні.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучалося 85 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС - 33 людини особового складу і 12 одиниць техніки.

У Міністерстві оборони України повідомили, що пошук вибухонебезпечних предметів та розмінування території військового складу проводили 4 групи розмінування ЗСУ, було залучено 4 одиниці спецтехніки.

"Частина знайдених боєприпасів, що не підлягали перевезенню, були ліквідовані на місці, інші були вивезені в облаштовані місця утилізації", - розповів начальник інженерної служби військової частини Андрій Галдак.

Також групи розмінування ЗСУ очистили шляхи під'їзду до місць зберігання боєприпасів, зокрема, до сховища, уцілілого в результаті пожежі.

Всі боєприпаси, які зберігалися на військових складах, вже вивезені. "Все робиться для того, щоб ліквідувати наслідки пожежі та вибухів і передати територію військового об'єкту місцевим органам влади", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, о 15:40 22 вересня поблизу с.Новоянісоль Нікольського р-ну на території тимчасового сховища боєприпасів військової частини Міністерства оборони сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. О 5:47 23 вересня пожежу було ліквідовано, після чого велися роботи із вилучення вибухонебезпечних предметів. Жертв і постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА