16:11 12.09.2017

У МВС вважають, що Саакашвілі незаконно перебуває на території України, але про затримання його поки що не йдеться

1 хв читати
У МВС вважають, що Саакашвілі незаконно перебуває на території України, але про затримання його поки що не йдеться

У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що лідер партії "Рух нових сил", екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, який 10 вересня перетнув кордон України, наразі перебуває на території України незаконно, однак для його затримання немає достатніх підстав.

"На наше переконання - так", - сказав директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко на брифінгу у вівторок в Києві, відповідаючи на запитання, чи дійсно М.Саакашвілі перебуває на території України незаконно.

Він також уточнив, що наразі Державна прикордонна служба вручила адміністративний протокол про вчинення адміністративного правопорушення, однак для затримання М.Саакашвілі у них не було достатніх підстав.

"Така процесуальна дія, як затримання, передбачає певні процесуальні нюанси. У нас є відомості про осіб, яких ми змогли і вважаємо потрібними затримати, якщо будуть знайдені інші відомості щодо інших осіб, які дозволять законно здійснити процесуальну дію - затримання, воно буде виконано... Як і повідомляла Держприкордонслужба, вона не планувала і не мала достатніх підстав для затримання, йому був вручений протокол про вчинення адміністративного правопорушення, як і 14-ти іншим особам ", - уточнив А.Шевченко.

Спікер МВС сподівається, що всі особи виявлять законослухняність і відреагують на законні вимоги слідства, зокрема з'явитися на допити.

А.Шевченко також висловив думку, що М.Саакашвілі проявив бажання співпрацювати зі слідством

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА