11:33 24.08.2017

Порошенко: 200 тис. осіб пройшли через 6 хвиль мобілізації в Україні, близько 100 тис. стали контрактниками

2 хв читати
Порошенко: 200 тис. осіб пройшли через 6 хвиль мобілізації в Україні, близько 100 тис. стали контрактниками

Президент України Петро Порошенко заявив, що на сьогодні 200 тис. осіб пройшли через 6 хвиль мобілізації, близько 100 тис. вирушили служити за контрактом.

"200 тис. пройшли через 6 хвиль мобілізації, вже близько 100 тис. зараз добровільно пішли служити за контрактом, 130 тис. воїнів з бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву, та в разі загострення ситуації готові швидко повернутися до лав армії", - сказав президент, виступаючи на військовому параді в Києві з нагоди Дня Незалежності України.

Він також повідомив, що 42 військовослужбовців отримали звання Героя України. При цьому президент поінформував, що в День Незалежності підписав указ про присвоєння звання Героя України із врученням ордена "Золота зірка" ще двом військовослужбовцям - лейтенанту Василю Тарасюку і капітану Євгену Лоскоту (посмертно) - за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

"24-річний лейтенант Василь Тарасюк, мужній захисник Авдіївської промзони - однієї з найгарячіших точок на нинішній лінії зіткнення. І капітан Євген Лоскот, який в 14-му році зупинив рух колони росіян у бік Щастя. Потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе, вигукнувши при цьому "Слава Україні!" - розповів президент, додавши, що укази про присвоєння їм найбільш почесного звання підписано сьогодні.

"200 учасників параду раніше відзначені державними нагородами за фронтову відвагу", - також сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА