16:45 09.08.2017

В Україні почне діяти порядок розробки планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту

1 хв читати
В Україні почне діяти порядок розробки планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту

Кабінет Міністрів України затвердив порядок розробки планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення.

Кабмін встановив, що план реагування на ситуації державного рівня розробляє Державна служба з надзвичайних ситуацій і затверджує уряд; на надзвичайні ситуації центральних органів виконавчої влади - самі держоргани; на рівні областей і районів - відповідні державні адміністрації.

На суб'єктах господарювання з персоналом понад 50 осіб план реагування розробляє керівник, а якщо кількість співробітників менше 50 осіб, то розробляється інструкція реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Також розробляються плани: локалізації та ліквідації наслідків аварій на об'єктах підвищеної небезпеки; цивільного захисту на особливий період; цивільного захисту терміном на один рік.

Розробляється план проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного рівня у мирний час на випадок аварії на атомних електростанціях з викидом радіоактивних речовин, руйнування гідротехнічних споруд на Дніпрі та Дністрі, великомасштабних руйнувань унаслідок землетрусу і аварії на магістральних аміако-, нафто- і газопроводах .

Такий план розробляє ДСНС і затверджує уряд.

За пропозицією урядового уповноваженого у справах осіб з інвалідністю Раїси Панасюк, плани мають передбачати евакуацію і супровід осіб з інвалідністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА