11:34 09.08.2017

Голова "Укрзалізниці" Балчун подав у відставку

3 хв читати
Голова "Укрзалізниці" Балчун подав у відставку

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун подав заяву про відставку з особистих обставин, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

"Сьогодні ми розглянемо заяву Войцеха Балчуна про звільнення, він прийняв це рішення абсолютно самостійно. Це його рішення, я це рішення поважаю, але хотів би зазначити, що за цей рік, хоч би хто що говорив, але за цей рік на залізниці відбулися, зокрема, й позитивні зміни. Я хочу подякувати йому", - сказав він під час засідання Кабміну в середу.

В.Гройсман повідомив, що уряд має намір призначити в. о. голови правління - першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, який нині очолює наглядову раду "Укрзалізниці", а до призначення В.Балчуна головою правління вже очолював компанію в статусі в. о.

"Але хочу наголосити - тимчасовим виконувачем обов'язків! Ми одразу маємо оголосити новий конкурс на пошук найкращого кандидата на управління цим важливим підприємством", - зауважив прем'єр.

За словами прем'єра, рішення В.Балчуна викликане особистими причинами, але В.Гройсман висловив сподівання, що той залишиться радником нового голови правління і здійснюватиме міжнародну координацію, оскільки він розпочав низку міжнародних логістичних проектів, які необхідно продовжувати і завершити.

В.Гройсман також наголосив, що, окрім зміни керівника, в "Укрзалізниці" важливо змінювати систему управління, створюючи незалежний менеджмент і незалежну наглядову раду.

"Найближчим часом ми вийдемо з узагальнювальними рішеннями щодо створення наглядових рад, зокрема і "Укрзалізниці", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, екс-голову залізничної компанії Польщі PKP Cargo Войцеха Балчуна було призначено головою правління "Укрзалізниці" у квітні минулого року за підсумками конкурсу. Міністр інфраструктури Володимир Омелян кілька останніх місяців домагався відставки В.Балчуна, звинувачуючи його в украй неефективному виконанні своїх обов'язків. Водночас міністр також ініціював відставку свого першого заступника.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Укрзалізниці" в середу, В.Балчун нині перебуває у відрядженні в Китаї.

"Це була найскладніша і найважливіша місія в моєму бізнесовому житті... Від початку було відомо, що ця місія не триватиме вічно. Я розумів, що, у першу чергу, на мої плечі ляже тягар організації процесу керованості фірмою. Ситуація, яку я застав, була набагато складнішою, ніж можна було комусь уявити. Кілька місяців промайнули дуже швидко", - написав В.Балчун на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Ми стабілізували компанію, поліпшили всі економічні показники, підготували п'ятирічну стратегію, відновили репутацію компанії на міжнародній арені, повернулися на шлях інвестицій, запустили нові пасажирські сполучення", - додав він.

Водночас він визнав, що багато що і не склалось, що є природним з урахуванням масштабу проблем "Укрзалізниці".

"Щоденна критика також була для мене мотивацією. Водночас я завжди розумів, наскільки стратегічним підприємством є "УЗ" і які обмеження це накладає в моїй діяльності з тієї прозаїчної причини, що я іноземець", - зазначив він.

При цьому В.Балчун подякував за підтримку прем'єр-міністру, першому віце-прем'єру Степану Кубіву, віце-прем'єру Володимиру Кістіону та голові наглядової ради "УЗ" Євгену Кравцову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА