17:48 01.08.2017

У редакції видання "Страна.ua" знайдено флешку з інформацією Міноборони

1 хв читати

Під час обшуків в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.ua" вилучено флеш-накопичувач, на якому можуть зберігатися документи, що містять державну таємницю.

Це випливає з постанови Печерського районного суду Києва за клопотанням слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, датованої 27 липня і оприлюдненої на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

"Досудовим розслідуванням ... встановлено, що 22.06.2017 співробітники головного управління Нацполіціі в Києві під час проведення обшуків у кримінальному провадженні (по ч.1 ст.328 - ІФ) ... в офісному приміщенні інтернет-видання "Страна.ua" вилучили флеш-накопичувач марки Kingston, на якому зберігаються електронні документи з відомостями, які, можливо, містять державну таємницю", - йдеться в постанові суду.

Під час розслідування кримінального провадження встановлено, що цією інформацією володіє, як юридична особа, Міністерство оборони України, наголошується в документі.

Розглянувши клопотання, суд прийняв рішення про його задоволення. "Надати слідчому в органах внутрішніх справ слідчого відділу Головного управління СБУ в Києві та Київській області ... або слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні ... тимчасовий доступ (до носіїв інформації, зокрема і жорстких дисків - ІФ) з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні Міністерства оборони", - йдеться в судовій постанові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА