11:58 26.07.2017

Україна та Ізраїль почали 6-й раунд переговорів щодо ЗВТ

2 хв читати
Україна та Ізраїль почали 6-й раунд переговорів щодо ЗВТ

Делегації України та Ізраїлю 26-27 липня в Києві проводять шостий раунд переговорів про укладання Угоди про вільну торгівлю між двома країнами, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України в середу.

"Мета шостого раунду - продовження детального розгляду питань доступу до ринків сільськогосподарських і промислових товарів, зокрема, щодо визначення ступеня зниження митних тарифів", - написала на своїй сторінці в Facebook заступник міністра - продавці України Наталія Микольська напередодні переговорів.

Вона нагадала, що під час п'ятого раунду в березні 2017 року в Тель-Авіві було узгоджено більшість питань щодо доступу товарів на ринки й відпрацьовано окремі розділи Угоди про правила визначення походження товарів.

Як раніше зазначали представники українського уряду, Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем має стати наступною після ЗВТ із Канадою, підписаною в липні 2016 року, і набирає чинності з 1 серпня 2017 року.

Прем'єри України та Ізраїлю Володимир Гройсман та Біньямін Нетаньягу на зустрічі в Тель-Авіві в середині травня цього року висловили сподівання на завершення переговорів щодо ЗВТ до кінця 2017 року.

Згідно з даними Держстату, за січень-травень 2017 року експорт з України до Ізраїлю зріс на 48,4% - до $282 млн, тоді як імпорт з Ізраїлю скоротився на 10,5% - до $84,8 млн. За обсягом товарообігу Ізраїль посідає 22 місце серед усіх торговельних партнерів України, тоді як за сальдо - 10-те місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА