17:31 20.07.2017

МАУ вітає розвиток аеропорту в Гостомелі, але не лише для лоу-костів

2 хв читати
МАУ вітає розвиток аеропорту в Гостомелі, але не лише для лоу-костів

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, підтримує ідею розвитку аеропорту в Гостомелі, проте вважає, що це потрібно робити не лише під лоу-кости.

Про це заявив глава наглядової ради МАУ Арон Майберг на онлайн-конференції на порталі Liga.net в четвер.

"Ідея прем'єр-міністра про те, щоб розвивати в Україні ще один міжнародний аеропорт, прекрасна, здорова, повноцінна. Він (прем'єр-міністр України Володимир Гройсман - ІФ) сказав: зробімо там базу для лоу-костів. Ось у чому я з ним не згоден, то це зі словом "лоу-кости". Мені здається, більш цікаво було б зробити там базу для будь-яких авіакомпаній, а ще один аеропорт - це конкуренція, це треба вітати", - сказав він.

Глава наглядової ради МАУ також висловився за передачу аеропорту в Гостомелі в приватне управління. "Якби зробили цей аеропорт недержавним, віддали б його в концесію, або приватизували, це було б ще цікавіше. Ми могли б дивитися, хто більш ефективно управляє, щоб не можна було сказати, що хтось на когось впливає, оскільки тоді впливала б чиста економіка, і не треба було б державі гроші з бюджету вкладати, зробили б прозорий інвестпроект і оголосили конкурс", - резюмував А.Майберг.

Як повідомлялося, на нараді з питань розвитку авіасполучення і ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками в понеділок у прем'єра В.Гройсман висловився за розвиток вантажного аеропорту ДП "Антонов" у Гостомелі з перетворенням його в базовий аеропорт для лоукостів, включаючи ірландську компанію Ryanair.

Минулого тижня, 10 липня, Ryanair заявила про скасування запланованого входу в Україні після того, як державний міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) порушив угоду за програмою польотів авіакомпанії до Києва, досягнуте в березні цього року з менеджментом "Борисполя" і керівництвом Мінінфраструктури.

Разом з тим, вже 14 липня глава Мінінфраструктури Володимир Омелян заявив про готовність Ryanair відновити з Україною переговори щодо співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА