19:43 01.11.2023

Господарський суд Києва зареєстрував позов про визнання банкрутом МАУ

2 хв читати
Господарський суд Києва зареєстрував позов про визнання банкрутом МАУ

Господарський суд Києва зареєстрував 31 жовтня позов про визнання банкрутом найбільшої до війни української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

За даними порталу "Судова влада України" з позовом до суду звернулося АТ "Державний експортно-імпортний банк України".

У справі №910/16870/23 "Про визнання банкрутом" призначено суддю - Івченка А.М.

Крім того, на порталі "Опендатабот" повідомляється про анулювання свідоцтва платника ПДВ пов'язаної з МАУ компанії "Маутехнік". Свідоцтво №411668610280 анульовано станом на 27 жовтня.

Раніше повідомлялося, що ТОВ "Кепітел Інвестмент Проджект", акціонер найбільшої до війни української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), з 9 лютого 2023 року припинило повноваження члена наглядової ради Арона Майберга, який обіймав цю посаду протягом 12 років.

Замість Майберга "Кепітел Інвестмент Проджект" у наглядовій раді МАУ тепер представляє Олександр Хмарський, який протягом останніх п'яти років обіймав посади голови департаменту продажу "IT Promotions", регіонального консультанта "Zesti", операційного директора "Detailing Avenue". Представником "Онтобет Промоушінз Лімітед" у наглядовій раді став Герман Клімко, який останні п'ять років був юрисконсультом, менджером із комплаєнсу страхового товариства "Мегаполіс", юрисконсультом Law Business Consulting, директором Establishment Company.

МАУ також повідомила в системі розкриття інформації в п'ятницю про рішення від 18 серпня минулого року припинити з 18 вересня 2022 року повноваження президента Євгена Дихне у зв'язку із закінченням їхнього трирічного терміну і призначити замість нього на рік заступника гендиректора з економіки та фінансів "Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова.

Крім того, збори акціонерів 31 березня цього року з 27 квітня припинили повноваження віцепрезидента з фінансів Євгена Прокоп'єва, який обіймав посаду лише два місяці, і призначили на неї Максима Маневича, який останні п'ять років обіймав посади директора з управління фінансовими ресурсами МАУ, фіндиректора "Одесакабель".

У лютому джерело в МАУ повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що віцепрезидентку з фінансів Ганну Борисоннік, яка була до Прокоп'єва віцепрезиденткою із фінансів, на зборах акціонерів наприкінці грудня було призначено на посаду президентки МАУ.

До приходу в МАУ Борисоннік з 1994 до 2017 року працювала в ПриватБанку, співвласником якого до націоналізації був співвласник МАУ Ігор Коломойський.

Ексглава МАУ Євген Дихне повідомляв, що після початку повномасштабного вторгнення в авіакомпанії в "Борисполі" "застрягли" 12 літаків, і ще один в Одесі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА