15:57 14.07.2017

У Києві СБУ затримала агента російських спецслужб

1 хв читати
У Києві СБУ затримала агента російських спецслужб

Агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати секретну документацію у військовій сфері і завербувати представника Міністерства оборони, затримала в Києві Служба безпеки України.

"Уродженець і житель Донецька, час від часу перебуваючи в Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння і переміщення уздовж лінії розмежування військових частин і з'єднань Збройних сил України та Нацгвардії", - сказано в повідомленні прес-центру СБУ на сторінці в Фейбсук в п'ятницю.

Також його цікавили поставки в Україну військового озброєння та техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американських навчань "Сі Бриз 2017", дані про офіцерів-інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців.

"Для цього шпигун встановив конфіденційні відносини з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати секретні матеріали, що циркулюють у Генеральному штабі ЗСУ, і дані на посадових осіб Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру", - сказано в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, спрямовано матеріали до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА