11:55 17.05.2017

Експерти прогнозують збільшення відмов у в'їзді українцям до країн ЄС після введення "безвізу"

2 хв читати
Експерти прогнозують збільшення відмов у в'їзді українцям до країн ЄС після введення "безвізу"

Експерти громадської організації "Європа без бар'єрів" вважають, що з початком роботи безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною збільшиться показник відмови у в'їзді для українців, зокрема через їхню низьку обізнаність про правила та переваги такого режиму.

"Ми вважаємо, що в рамках безвізового режиму показник відмов у в'їзді може збільшитися, саме через неготовність українців до безвізу", - сказала аналітик ГО "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька під час круглого столу "Українська вимушена та трудова міграція до країн ЄС - поточна ситуація та потенціал" у Києві в середу.

Експерт констатувала, що українці недостатньо обізнані з правилами в'їзду та перебування в країнах ЄС із початком дії безвізового режиму.

"Необхідно продовжувати інформування громадян України щодо правил і переваг безвізового режиму. Не лише тих, які живуть на Західній Україні та є більш мобільними, які більше використовують можливості міжнародної міграції та з більшою ймовірністю використовуватимуть безвізовий режим, а й для жителів Східної та Центральної України, які через відсутність досвіду виїзду за кордон мають менше знань та можуть через некоректне використання безвізового режиму збільшувати показники відмов і нелегального перебування", - зазначила вона.

Крім того, К.Кульчицька поінформувала, що в рамках оновленого регламенту щодо припинення дії безвізового режиму для третіх країн відстежуватиметься, зокрема, кількість громадян, які перебувають у країнах ЄС нелегально.

"Один із перших показників, який контролюватиметься, - це кількість громадян у країнах ЄС із неврегульованим статусом, тобто громадяни, які перебувають там нелегально. Нині кількість українців із неврегульованим статусом є незначною, порівняно з великою кількістю тих, хто використовує легальні методи міграції, ті, хто отримують дозволи на постійне або тимчасове проживання, отримують шенгенські або національні візи", - розповіла експерт.

За її словами, показник нелегальних мігрантів після лібералізації візового режиму зростатиме. "Ми вважаємо, що показник нелегальних мігрантів після отримання Україною "безвізу" зростатиме, так само, як це відбувалося у 2013-2015 рр.", - уточнила аналітик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА