16:05 16.05.2017

ГК "Парус" вважає тиском застосування до неї санкцій та оскаржуватиме їх

3 хв читати

Група компаній "Парус" вважає рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування санкцій до низки компаній, що входять до неї, тиском і має намір оскаржувати його.

Така інформація оприлюднена на сайті групи компаній у вівторок.

"Парус" - це група українських компаній. Потрапляння до списку санкцій щодо групи компаній "Парус" не є правомірним, буде нами оскаржено і сприймається нами як тиск", - констатується в повідомленні.

Раніше, ще до набуття чинності рішення РНБО, на сайті ГК було опубліковано пояснення, в якому група наполягала на своєму українському статусі.

Згідно з ним, авторами програмних продуктів "Парус" є громадяни України, що підтверджується свідченнями, виданими Державною службою інтелектуальної власності України.

"Компанії, які постачають і супроводжують програмні продукти "Парус", - суто резиденти України з українським менеджментом, відомості про яких внесені до Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення, який веде Державна служба інтелектуальної власності України, а сам процес постачання та супроводу контролює розробник", - зазначено в поясненні.

Крім того, повідомляється, що функціональні специфікації програмних продуктів "Парус" забезпечують належний рівень захисту інформації в системі, а процедури розробки, супроводу і управління конфігурацією програмного забезпечення підтримуються розробником - гарантії безпеки для використання в державних органах і установах, що підтверджується актуальними експертними висновками Адміністрації Держспецзв'язку України.

У поясненні також зазначено, що в першій половині 90-х років минулого століття бізнес-проект "Парус" розвивався за схемою партнерських відносин між засновниками, як з російського, так і з українського боку. Схема бізнес-взаємодії передбачала, що розвитком і супроводом одних програмних продуктів як в Україні, так і в Росії, займається один центр розробки (ЦР), а супроводом інших програмних продуктів, відповідно, інший ЦР. Однак виявилися суттєві недоліки обраної схеми, зокрема недоцільність одночасної підтримки кількох релізів низки різних модулів програмного забезпечення, актуальних для законодавства як України, так і Росії. До того ж, зміни в законодавстві обох країн були все більш значними і стрімкими. Протягом 1999-2003 років відбулося повне відокремлення компаній з обох сторін.

Вже з середини 2003 року група компаній "Парус" почала розробляти виключно національний програмний продукт, якість і безпеку якого підтверджена численними свідченнями, висновками і сертифікатами.

На сайті групи також зазначено, що вона є однією з найбільших софтверних компаній України, які розробляють ПЗ для управління підприємством.

Крім Центру розробки, за час своєї діяльності центральний офіс розвинув регіональну мережу, яка налічує 28 регіональних представництв і понад 20 дилерських компаній. Загальна кількість співробітників – понад 550 фахівців, з яких понад 250 працюють у Києві.

Кількість інсталяцій перевищує 200 тис., ПЗ працює в понад 20 тис. організацій.

Згідно з презентацією розміщеної на сайті ГК, серед її клієнтів вказані Адміністрація президента, Служба безпеки України, Міністерство юстиції, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство економрозвитку і торгівлі, Держфінінспекція, Міністерство закордонних справ, Антимонопольний комітет України, Верховний Суд і низка інших судів. Серед клієнтів - "Укртелеком", "Укрнафта", "Укргазвидобування", великі виробничі, страхові, транспортні, торгові компанії.

Серед власників "Парус-Україна", згідно з презентацією, - російська корпорація "Парус", проте вже з 2012 року співвласниками її є фізособи-резиденти України Дмитро Морозов і Тетяна Федоренко.

Як повідомлялося, кількість українських компаній, щодо яких указом президента України №133 від 15 травня введено санкції, збільшилася з шести до 66 за рахунок постачальників IT-систем і IT-послуг.

Санкції були введені, зокрема, проти російського ТОВ "Корпорація "Парус" і низки компаній, що входять до української ГК "Парус".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА