17:10 26.04.2017

СБУ викрила 8 компаній, зокрема Dragon Capital, у використанні шпигунського ПЗ із РФ

2 хв читати
СБУ викрила 8 компаній, зокрема Dragon Capital, у використанні шпигунського ПЗ із РФ

Працівники Служби безпеки України виявили вісім компаній, серед яких інвестиційна компанія Dragon Capital, які використовували заборонене шпигунське програмне забезпечення (ПЗ) російського виробництва.

Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, працівники спецслужби здійснили обшуки і вилучили комп'ютерну техніку у восьми компаніях, які використовували та реалізовували "російське шпигунське програмне забезпечення з прихованими функціями негласного доступу, зокрема до інформації з обмеженим доступом".

"Минулого року правоохоронці у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України, припинили діяльність комерційної структури, яка незаконно реалізовувала в Україні російське програмне забезпечення. Під час досудового слідства оперативники спецслужби встановили декілька фірм, товариств і компаній, керівництво яких свідомо закупило нелегальне ПЗ", - йдеться в повідомленні СБУ.

Зазначено, що під час обшуків у цих компаніях було вилучено комп'ютерну техніку зі встановленими на ній вищезгаданими шпигунськими програмами виробництва РФ, які, згідно з висновком експертів, належать до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ, серед компаній, в офісах яких відбулися обшуки, - інвестиційна компанія Dragon Capital.

Раніше цього дня в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital (Київ) працівники СБУ провели обшуки та вилучили техніку.

Як повідомила керівник прес-служби Dragon Capital Ольга Белобловська, обшуки в офісі Dragon Capital пов'язані зі звинуваченням у незаконному використанні програмного забезпечення.

"Зараз СБУ проводить у нашому офісі Dragon Capital обшук. Має рішення суду на вилучення комп'ютерної техніки. Йдеться про незаконне використання програмного забезпечення", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Водночас О.Белобловська заявила, що компанія легально та офіційно придбала програмне забезпечення.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в середу повідомив про інформацію, що надійшла до нього, про обшуки в Dragon Capital і доручив урядовому уповноваженому з питань інвестицій, першому заступнику фінансів Оксані Маркаровій зв'язатися з Dragon Capital для з'ясування ситуації.

"Я не маю права втручатися в роботу СБУ, але вважаю, що там усе повинно відбуватися адекватно, без паралічу роботи інвестиційного фонду. Які тоді портфелі інвестицій зайдуть в Україну?!" - сказав прем'єр.

Заснована в 2000 році Dragon Capital - одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Раніше міноритарним пакетом Dragon Capital із 2007 року володів Goldman Sachs, один із найбільших світових банків. На початку квітня 2017 року інвесткомпанія уклала угоду з банком про зворотний викуп своїх акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА