09:52 26.04.2017

Троє українських військових загинуло, четверо дістали поранень у зоні АТО за минулу добу

2 хв читати
Троє українських військових загинуло, четверо дістали поранень у зоні АТО за минулу добу

Ситуація в районі проведення АТО загострилася: за минулу добу бойовики 65 разів обстріляли позиції Збройних сил України, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбук у середу вранці.

"За минулу добу троє українських захисників загинули, ще четверо поранені", - йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог накривав українські опорні пункти поблизу Пісків. 120-мм міномети застосував в районі Опитного і Луганського. За захисниках Авдіївки і Кам'янки били з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. За захисниках шахти "Бутівка" відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм. З озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник бив по українських воїнах у районі Троїцького і Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів і зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував поблизу Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки і Новгородського активно діяли снайпери противника.

На приморському напрямку з 120-мм мінометів і автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в Новотроїцькому. Морських піхотинців поблизу Водяного і Гнутового накривав вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар'їнки застосував 82-мм міномети. По опорних пунктах в районі Красногорівки бив з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а поблизу Широкиного і Павлополя - з гранатометів і стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним і Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 122-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР і протитанкових гранатометів підрозділи бойовиків накривали українські опорні пункти поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82-мм противник застосував в районі населеного пункту Жовтого, а з гранатометів різних систем обстріляв позиції поблизу Кримського і Попасної. З великокаліберних кулеметів і озброєння БТР ворог бив по захисниках Новозванівки.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - зазначають в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА