14:40 23.04.2017

Один боєць ЗСУ загинув, троє військових і цивільний були поранені за добу в зоні АТО

2 хв читати
Один боєць ЗСУ загинув, троє військових і цивільний були поранені за добу в зоні АТО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один військовослужбовець Збройних сил України і ще троє дістали поранень і травм, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, троє дістали поранень і травм", - сказав він на брифінгу в Києві в неділю.

За даними О.Мотузяника, в Мар'їнці минулого вечора бойовики здійснили три обстріли, зокрема із застосуванням мінометів і снайперської зброї. Загалом було випущено 6 мін. Внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень сім будинків місцевих жителів, один житель дістав поранень.

"Наразі його життю нічого не загрожує - він перебуває в лікарні міста Курахове, куди його доправили після наданої оперативної медичної допомоги", - розповів речник Міноборони.

Ще одна провокація у Мар'їнському районі сталася в Тарамчуці, із застосуванням стрілецької зброї. Інші обстріли на Маріупольському напрямку сталися на лінії Гнутове - Лебединський - Водяне - Широкине. Бойовики використовували переважно легке озброєння, міномети - тільки в Широкиному. Загалом на Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші 13 разів, двічі - з важкого озброєння.

За інформацією О.Мотузяника, на донецькому напрямі бойовики порушили режим тиші 28 разів, з них 4 - з застосуванням мінометів. В Авдіївській промзоні і на сусідніх позиціях в Кам'янці і "Шахті Бутівка" обстріли тривали практично цілодобово. Бойовики застосовували переважно гранатомети і великокаліберні кулемети, увечері - міномети. На світанку на позиції "Шахта Бутівка" понад годину працював снайпер бойовиків. У Донецькому аеропорту бойовики здійснили один обстріл із застосуванням гранатометів поблизу Пісків.

На світлодарській дузі в Луганському вдень бойовики застосовували озброєння БМП, увечері в суботу – випустили 9 мін калібру 82 мм і відкривали вогонь зі стрілецької зброї. На Горлівському периметрі бойовики обстрілювали українські позиції з легкого озброєння в Зайцевому і Верхньоторецькому, у Верхньоторецьому після 20.00 відкрили вогонь з мінометів.

На луганському напрямі бойовики порушили режим тиші 5 разів, зокрема один раз - із застосуванням мінометів. У Станично-Луганському після полудня суботи бойовики провели дві короткострокові збройні провокації поблизу села Валуйське, після заходу сонця обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї українські позиції в Станиці Луганській.

"У Попаснянському районі противник ввечері випустив понад 15 мін по нашому опорному пункту в Катеринівці, де також відкрив вогонь з кулемета", - додав представник Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА